Pár napja betöltöttem a 40-et… el sem hiszem. Ha visszatekintek erre a 4 évtizedre, nem is tűnik olyan soknak. Mikor fiatalabb voltam, már idősnek láttam azt, aki ennyi idős volt, és most én is ebben a cipőben járok. De igazából nem zavar, és tetszik az, akit a tükörben látok.

Forrás: Canva

Az egyik legfontosabb dolog, amit a világról megtanultam, hogy elsősorban magammal kell megbékélnem. Ha ez rendben van, oké vagyok önmagammal, akkor a világgal is meglesz majd az egyensúly. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkitől jobban nézek ki, sőt azt sem, hogy nem szeretnék bizonyos területeken pár centit lefaragni, de összességében jól vagyok.

Már azt is tudom, hogy ez nem attól függ, hogy hány kiló, hány éves, hány centi vagyok, és hogy ősz vagyok-e vagy sem, hanem attól, hogy el tudom-e mindezt fogadni. Ez egy folyamatos munka eredménye, hogy barátságban legyek önmagammal. Tudom ez talán furán hangzik, de így van.

Önmagad elfogadása egy folyamat. Önmagad szeretete pedig folyamatos munka. 

Ha szerencsés vagy, akkor ezzel sohasem volt gondod. Én mindig is nagyon kritikus voltam, főleg magammal szemben. Ebből adódóan egy állandó küzdés volt számomra a mindennapok megélése, hogy megfeleljek másoknak, na és főleg magamnak. De valahogy soha nem voltam elég jó…

Aztán rájöttem, hogy mindez belőlem fakad. Ha megállok ezzel az irtózatos küzdéssel, elengedem a tökéletességre való igényt, és csak pusztán élvezem a mindennapokat: a madárcsicsergést, a kávé illatát, a jó zenét, a sütiket és még sorolhatnám a listát… Vagyis, ha megélem az örömöt, akkor sokkal boldogabb leszek, mint attól, ha azt hajszolom, hogyan legyek Claudia Schiffer. Nem leszek. Sosem. És ez így van jól.:)

Úgy vagyok jó, ahogy vagyok. És Te is. Tégy meg mindent a mentális és fizikális egészségedért! Azért, hogy jól érezd magad a bőrödben! Használd ki az adódó lehetőségeket, éld meg a pillanatokat, a szépséget, és élvezd az életet, hiszen YOLO, csak egyszer élsz!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük