A TeachMeet egy villám-prezentációs módszer ötletek, digitális tippek, alkalmazások, jó gyakorlatok megosztására. Konferenciák, szakmai napok, képzések során kiváló lehetőség arra, hogy a résztvevők 3 perces prezentációk során megosszák egymással ötleteiket, jó gyakorlataikat, tapasztalatukat.

Forrás: Canva

A TeachMeet ötlete 2006-ban szültetett meg Skóciában, a név Teach tanítani és Meet találkozni fogalom párosításából ered. Főleg pedagógiai rendezvényeken terjedt el, de szerintem az ötlet bármely más területen is hatékony lehet.

Nézd meg, hogyan működik?

Érdemes egy-egy TeachMeetre 30-60 percet rászánni, majd ezt követően beiktatni egy szünetet, ahol a résztvevők odamehetnek az előadókhoz és kérdezhetnek egymástól.

Ezen kívül, ha egy konkrét szakmai program köré szervezed a TeachMeetet, akkor előre bekérheted a prezentációkat az előadóktól, előszűrheted a témákat, kitalálhatod a sorrendet.

Mire lehet szükséged a TeachMeet során?

  • projektor
  • egy falfelület, ahová vetíthetsz
  • időzítő (lehet egy tablet, stopper, telefon)

Az időre oda kell figyelni, mert az előadók hajlamosak túllépni az időkeretet. Ne hagyd! Ez egy ilyen „villám-műfaj.” Ettől működik jól, így lehet rövid idő alatt sok ötletet gyűjteni, anélkül, hogy unatkoznál.

Töltsd le a TeachMeet összefoglalóját innen.

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük