Rólam

Sokat gondolkodtam, hogy legyen-e bemutatkozás, és hogy ide mit írjak. Vajon Te, kedves Olvasó, mit szeretnél itt látni? Hány éves vagyok, mivel foglalkozom, milyen iskolákat végeztem, hol élek, gyerekek, férjek és egyéb háziállatok száma?

Egy csomó doboz, amibe sikeresen beszuszakolnál a sztereotípiák alapján…Éppen ezért úgy döntöttem, hogy inkább olyan dolgokat írok, ami segít megérteni, hogy mit gondolok az életről, milyen dolgokban hiszek, és miért indítottam ezt az oldalt.

Hiszek abban, hogy azért vagyunk a világon, hogy minél több ismeretet elsajátítsunk, minél több érzést megismerjünk, hogy megtapasztaljuk a szépséget és a boldogságot.

Szerintem az egész életünk egy lehetőség arra, hogy élményeket és tapasztalatokat szerezzünk, és ezáltal fejlődjünk, és minél többet hozzunk ki magunkból, és ezáltal másokból is.

Nemcsak hiszem, de tudom is, hogy rajtunk áll, hogy a pohár félig üres vagy félig teli. Éppen ezért mindent megteszek azért, hogy tudatosan pozitívan álljak az élethez. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek olyan mélypontok, amik kifektetnek, de az biztos, hogy a hozzáállásom átsegít a nehézségeken. Nem beszélve a támogató környezetről, ami körülvesz, hálás köszönet érte!

Minden napból megpróbálom a legjobbat kihozni, de így is van százból egy, amit legszívesebben a kukába tennék, mint a SPAM leveleket. De ha belegondolsz, ez csak 100-ból 1, milyen jó arány ez. Nem igaz?

Szerintem megéri beletenni a maximumot a kapcsolatokba, a munkába és emellett kiélvezni a mindennapi szépségeket, ízeket, illatokat, megélni az örömöt és az élményeket. Mondták már rám, hogy hedonista vagyok, noha abban nem hiszek, hogy a fájdalmat el lehet kerülni, és nem is egészséges, hiszen az is fejlődést szolgálja, bármily nehéz is. Tudom, hogy klisé, de eső nélkül nincs szivárvány.

Igyekszem minden nap összegyűjteni azokat a dolgokat, amiért hálás vagyok. Nem pusztán felsorolva őket, de meg is élve a hálát. Mert mindig van miért hálásnak lenni! Ezt nem szabad elfelejteni.

Úgy tekintek a testemre, hogy ez az én templomom, amely heti 7 napon keresztül 0-24-ben szolgál engem. Ezért mindent megteszek annak érdekében, hogy jól tartsam. Rendszeresen sportolok és meditálok, és igyekszem egészségesen étkezni, de nem adom fel az étkezés adta örömöket, mert imádom a fűszeres és különleges dolgokat, és szerintem ez így van rendben.

A blogot azért indítottam, mert amellett, hogy szeretek új dolgokat megismerni és kipróbálni, szeretem azokat másokkal is megosztani. Hátha Neked is segíthet, feldob vagy szimplán csak nyit egy új perspektívát.

Tudom, hogy sokszor nehéz a saját nézőpontodból kimozdulni. Nekem is az, mert ki kell lépni a komfortzónából, a csigaházból, magad mögött hagyva a biztonságot. De ha elhagyod azt, pusztán csak egy kis időre is, már nem térsz vissza ugyanúgy, több leszel.

Ha az élmény pozitív, talán találsz egy új hobbit, új barátokat vagy egy új kapcsolatot, ha negatív, akkor empatikusabb leszel, és jobban megérted mások viselkedését. Fogd fel úgy, hogy csak nyerhetsz!

Élj bátran, és soha ne másokhoz viszonyítsd magad! Valaki számára lehet, hogy csak egy kis lépés, de számodra lehet, hogy az adott dolog, maga a Holdra szállás. Magadban higgy, és add a legjavát annak, ami Benned lakozik! Ettől több nem is kell.

Tóth Boglárka