Írhattam volna címként azt is, hogy hogyan lehetsz boldogabb. De a boldogság, mint fogalom sokszor tévútra visz bennünket. Mert úgy tekintünk rá, mint a non plus ultrára vagyis valami felülmúlhatatlan, utolérhetetlen dologra. És szerintem sokszor hajszoljuk is ezt az érzést, dehát ki ne szeretne boldog lenni.

Forrás: Pixabay.com; a kép készítője: TheVirtualDenise

De tedd fel a kérdést: lehetséges az, hogy valaki 100 vagy 120%-osan (szuperboldognak) érzi magát minden percben? Szerintem nem. De arra jó esély van, hogy fenntarts mondjuk egy 70-80%-os állapotot a hétköznapjaidban, és ha van valami igazán klassz élményed, akkor kimozdulj a 100% felé.

Arra jöttem rá, hogy ezért a 70-80%-ért viszont dolgozni kell, mert senki ne higgye azt, hogy az magától jön! Igenis lehet azért tenni, hogy jobban érezd magad mind lelkileg, mind fizikálisan, mert a kettő bizony kéz a kézben jár.

A következő videó egy egyetemi kurzus alapján készült, amelyet Yale hirdetett meg a Coursera nevű platformon, angolul. Ez a kurzus: Lauire Santos The Science of Well-being c. kurzusa, aki tudományos alapokon kezdte el kutatni, hogy vajon mi tesz bennünket boldoggá. De ez ne vegye el a kedved, hogy megnézd a videót, mert végül egy nagyon befogadható, könnyen kivitelezhető, gyakorlati tanácsokon alapuló összegzést adott, amelyet résztvevőként ki is kellett próbálnunk. A kurzus elején és végén is mérték a „boldogság” szintünket, és nálam működött.

Nézzük, mit lehet tenni a ’jobblét’, ezáltal a boldogság érdekében?

Te melyiket szeretnéd kipróbálni? A szavazáskor a számodra legjobban tetsző elemet kell a Your ranking téglalapba belehúzni!

Az eredményért kattints ide!

Oszd meg, ha tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük